Lamsvlees met Sinaasappel uit de Oven 🍊🐑

Lamsvlees met Sinaasappel uit de Oven 🍊🐑

Lamsvlees met Sinaasappel uit de Oven 🍊🐑

Ingrediënten:

– Lamsbout met bot 🐑
Markou Samos olijfolie met knoflook 🧄🫒 (verkrijgbaar op de website)
Gedroogde biologische rozemarijn 🌿 (verkrijgbaar op de website)
– 1 sinaasappel 🍊
– Mosterd 🟡
Biologische Honing 🍯 (verkrijgbaar op de website)
– (optioneel) Metaxa 🥃
Markou Samos olijfolie met sinaasappel 🧡🫒 (verkrijgbaar op de website)

Bereidingswijze:

Begin met het insmeren van de lamsbout met een beetje Markou Samos olijfolie met knoflook 🧄🫒. Bestrooi het vlees royaal met zout en peper naar smaak.

Maak de saus door mosterd 🟡, biologische honing 🍯, een scheutje Metaxa 🥃 (optioneel) en de Markou Samos olijfolie met sinaasappel 🧡🫒 in een kom te mengen. Roer alles goed door elkaar totdat je een gladde, smakelijke saus hebt.

Leg wat biologische rozemarijn 🌿 in een ruime ovenschaal om het vlees op te leggen. Zet de lamsbout erop en giet de saus er royaal overheen.

Was de sinaasappel 🍊 goed en snijd deze in plakken van ongeveer 1 cm dik. Verspreid de sinaasappelplakken rondom het vlees in de schaal.

Zet de schaal in de voorverwarmde oven op 160°C en laat het vlees langzaam garen. Vergeet niet elke 15 minuten het vocht uit de schaal over het vlees te gieten, zodat het heerlijk sappig blijft!

Het lamsvlees is klaar wanneer het makkelijk van het bot afkomt.

Serveer het vlees met bijvoorbeeld aubergines met tomaat en feta uit de oven en kritaraki (Griekse pasta). Giet de saus over het vlees voor een extra boost van smaak.

De honing, rozemarijn, Markou Samos olijfolie met knoflook en Markou Samos olijfolie met sinaasappel zijn te bestellen op de website.

Geniet van dit heerlijke, smaakvolle gerecht! 🍽✨

Back to blog